GLOBAL-TUR

Chisinău
022-92-97-37
069-176-098


Bălți
023-165-481
079-631-771

Odihna la mare >

Dubai (EAU)

Este de ajuns sa spui un simplu cuvant pentru a starni pofta de calatorii celor carora il adresati. Cuvantul este Dubai. Este poate cea mai cunoscuta destinatie turistica, dar, de ce sa nu recunoastem si cea mai extravaganta. Daca ai calatorit deja acolo, sigur iti doresti sa revii. Si daca nu ai calatorit, probabil ca e pe lista de locuri pe care ai vrea sa le vizitezi. Si pe buna dreptate.
Este unul din cele 7 Emirate Arabe Unite si ofera un caleidoscop de atractii, in care linistea si pustietatea desertului se imbina cu viata dinamica si luxoasa a oraselor. Este situat la jumatatea distantei dintre Europa si Asia, avand numeroase zboruri directe care aduc valuri de turisti. Se spune despre acest loc ca este paradisul dependentilor de cumparaturi, dar si al celor care isi doresc o vacanta „pe picior mare”. Se afla la mica distanta de capitala Emiratelor Arabe, Abu Dhabi, al doilea oras ca marime din subdiviziunile tarii. Dubaiul, este un oras futurist, colorat si, totodata, stilat.
Poate va intrebati de ce atata agitatie in jurul acestei regiuni din Emirate? E simplu. Trebuie doar sa va imaginati o zi din viata petrecuta in Dubai. Incepeti cu un mic dejun copios asigurat de unul din numeroasele hoteluri atat de luxoase din zona. Cu siguranta confortul si rasfatul va vor fi alaturi inca din debutul zilei. Dupa ce v-ati savurat cafeaua, faceti o sesiune de cumparaturi in renumitul Dubai Mall, cu nu mai putin de 1.200 de retaileri, 2 magazine principale si 200 de locuri in care puteti lua masa. Dupa ce va umpleti sacosesele (si garderoba), luati un pranz savuros in unul din restaurantele mall-ului si aruncati o privire si spre cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, un zgarie-nori de 828 m. Urmeaza o sesiune de energie si culoare, la unul din multele festivaluri locale sau la unul din evenimentele sportive organizate in zona. Va recapatati linistea o plaja luxoas cu nisip fin si seara o luati de la capat, in viata de noapte agitata si plina de oportunitati din regiune. V-am convins?
Si cum Dubaiul are o istorie comuna cu Abu Dhabi, capitala tarii, si aici va asteapta multe „surprize turistice”. Atat in Dubai, cat si in Abu Dhabi aveti ocazia sa vedeti doua hoteluri de 7 stele: Burj Al Arab in Dubai si Palatul Emiratelor in capitala. Dar tot aici va puteti plimba si face plaja pe Corniche, la tarmul marii, cu alei incantatoare, cafenele, locuri de joaca si centre de inchiriere a bicicletelor. Aici e ca un mic univers intim in centrul unei vieti aglomerate de capitala. Dar acest oras fastuos nu este numai despre distractie si plaje. O incursiune in istoria civilizatiei native din Peninsula Araba poate fi facuta la Heritage Village. Este un muzeu in aer liber care reconstituie viata vechilor locuitori ai zonei.
Si asta e aproape nimic in comparatie cu nenumaratele oportunitati de a avea o vacanta de care sa va amintiti peste ani buni. Spre deosebire de alte destinatii turistice, aici va puteti rasfata si trupul, nu numai sufletul.


Cursuri valutare BNM

PogodaПодробнее >>>

Т: (+373 22) 92-97-37; М: (+3736) 96-011-96
© 2021 GLOBAL-TUR, Agentia de turism.